You just jump

by - 3:10


Azért nehéz ügy ez az "évek óta tervezgetem, hogy 180 fokos fordulattal egy teljesen más területtel fogok foglalkozni", mert nagyon kell hinni abban, hogy megvalósulhat, és még akkor is könnyű azon kapni magam, hogy éppen lebeszélem magam róla, vissza a rossz, de megszokott terepre... Ez ment legalább másfél, de inkább két éve a legutóbbi munkahelyemen (nézőpont kérdése, hogy mikor jött volna el az, amikor objektíven látszott, hogy ennek így nincs értelme: az első fél év után, amikor harmadjára is kölcsönadtak, másfél éve, amikor adtam egy esélyt a durva projektnek az első exmunkahelyemmel, és nyilvánvaló volt, hogy nem fog működni, tavaly január-február környékén, amikor hetekig beteg voltam? Mindenesetre nyárnál előbb, az biztos), és még inkább most, amikor talán elérhető közelségbe kerül egy új munkahely, ahol már sitebuilder/frontendes lennék.

Az, hogy eljöttem, itthon maradtam, és tanulni kezdtem, magamtól, online forrásokból (és B. segítségével), is nagy lépés volt, de ebben nagyjából a saját, először irreális ("egy hónap alatt megtanulok mindent, és szeptemberre már lesz is új állásom, mert miért ne"), utána kissé módosuló ("szeptember végéig összerakok legalább három referencia-oldalt, utána elkezdem az állásjelentkezéseket") célkitűzéseim adtak viszonyítási pontokat, vagyis senki nem mondhatta, hogy nem vagyok elég jó, lassan haladok, vagy rosszul csinálom, minimális visszajelzést kaptam kívülről. Azóta már voltak próbafeladatok és voltak interjúk, mindkettőből jobban és rosszabbul sikerültek is, de az igazi teszt úgyis az lesz, amikor majd napi 8 órában ott kell ülnöm egy irodában, és végezni a céges feladatokat. És nagyon nem érzem úgy, hogy készen állok erre... emlékszem, milyen volt az első HR-es állás, és hogy legalább fél évnek el kellett telnie ahhoz, hogy valamennyire hozzászokjak. A munkahelyi rutin biztos, hogy segít majd egy kicsit, de az is biztos, hogy első pár hónap durva lesz, akármennyire is jó területet választottam, akármennyire is ez az én utam, nem a HR.
"There is no button to push to get you through this. You've just got to jump in and be scared and stick with it until it gets fun."

You May Also Like

0 megjegyzés